الاستوگرافی یک ابزار نوظهور در تصویربرداری از بافت ها و اندامهای نرم بدن است که در بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران انجام میشود و با ارائه اطلاعاتی در مورد سفتی بافت، ضایعات بدخیم و خوش خیم را تشخیص میدهد.
از این روش برای غربالگری دقیق بافتهای آسیب دیده و نظارت بر واکنش بدن به درمان استفاده میشود که بیشترین کاربرد الاستوگرافی در تشخیص بافتهای سرطانی تیروئید، پستان و کبد به کار میرود.
( توجه توجه : 👇بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران👇 )
تصویربرداری دکتر شاکری بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران
در ادامه به تمامی موضوعات لازم درباره الاستوگرافی و معرفی بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران میپردازیم.
الاستوگرافی یعنی چه؟
الاستوگرافی یکی از تکنیکهای متداول تصویربرداری پزشکی برای تشخیص برخی از بیماری ها به خصوص تشخیص تودههای سرطانی خوش خیم یا بدخیم است. درسونوگرافی شکل ظاهری اندام مورد بررسی قرار میگیرد اما بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران همانند مرکز تصویر برداری دکتر شاکری اطلاعات بیشتری نسبت به سونوگرافی درباره نرمی و سختی بافت ارائه میدهد که درصد خطا در تشخیص را کمتر میکند.
بافتهای بدن درحالت عادی نرم و کششی هستند و سفت شدن بافت ممکن است یکی از علاتم تودههای سرطانی باشد. الاستوگرافی، امواج با فرکانس پایین را به بافت مورد نظر ارسال میکند و با بررسی نحوه واکنش بافت، میزان دقیق کشسانی آن را اندازه گیری میکند. این ارتعاشات با توجه به نوع الاستوگرافی، متفاوت است.
از این تکنیک برای تشخیص میزان کشسانی بافتهای نرم بدن مانند پستان، کبد، تیروئید و دیگر اندام ها استفاده میشود. در این روش از فناوریهای اولتراسوند و MRI برای تشخیص میزان کشسانی بافت ها استفاده میشود.
پس از اندازه گیری میزان کشسانی، این اطلاعات تجزیه و تحلیل میشوند و نتیجه آن به صورت بصری در اختیار پزشک قرار میگیرد که الاستوگرام نامیده میشود. الاستوگرام بافتهای نرم و عادی را به رنگ هایی مانند آبی و سبز نشان میدهد و بافت هایی که سفتر از معمول هستند را به رنگهای قرمز یا زرد نمایش میدهد.
این روش کاملا غیر تهاجمی و بدون درد است. درصد خطا در این نوع تصویربرداری بسیار پایین است.
انواع روشهای انجام الاستوگرافی در بهترین مرکز الاستوگرافی تهران
روشهای مختلفی در این تکنیک به کار برده میشود. مهمترین روشهای مورد استفاده در بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران عبارتند از :
- SWE یا امواج برشی: در این تکنیک، ارتعاشات به بافت مورد نظر وارد میشود و سرعت حرکت موج اندازه گیری میشود. سرعت حرکت ارتعاشات در بافتهای سفت بیشتر از بافتهای نرم است. هر چه سرعت حرکت موج بیشتر باشد، سفتی و امکان بدخیمی توده بیشتر است.
- نتایج با صورت مقادیر عددی نشان داده میشود و اعداد بالاتر نشان دهنده سفتی بیشتر بافت هستند.
- MRE یا تصویر مغناطیسی: در این روش از ام آر آی برای تشخیص میزان سفتی نسج استفاده میشود. در این روش ارتعاشات مکانیکی به بدن وارد شده و موجهای ناشی از این ارتعاشات اندازه گیری میشود.
- FibroScan یا تغییر شکلی: در این روش تصویر بافت قبل از ورود ارتعاشات توسط دستگاه سونوگرافی ثبت میشود و سپس تغییر شکل بافت پس از ارسال ارتعاش با مبدل اولتراسوند بررسی میشود. بافتهای سفت، تغییر شکل کمتری از خود نشان میدهند. برای مثال در مرکز فیبرواسکن شرق تهران و دیگر مراکز دولتی فیبرواسکن کبد نتایج به صورت یک نقشه رنگی نمایش داده میشود. بافتهای نرم آبی رنگ هستند و بافتهای سفت با رنگهای قرمز یا زرد نشان داده میشوند.
کاربردهای الاستوگرافی
تعیین اندازه سفتی یا الاستیسیته بافت ها در اندامهای مختلفی کاربرد دارد. از این روش در ارزیابی تومورهای سرطانی سینه، تشخیص فیبروز کبدی ، پروستات و … استفاده میشود. در ادامه هر یک از این موارد و روشهای انجام آن در بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران توضیح داده میشوند.
- کاربرد الاستوگرافی کبد
بررسی میزان کشسانی بافت ها برای تشخیص برخی از بیماری ها نظیر بیماریهای کبدی پیشرفته مانند فیبروز یا تومورها و بیماریهای کبد … لازم است. با این روش نیاز به مراجعه به مراکز نمونه برداری از کبد در تهران و انجام بیوپسی نیست.
یکی از بهترین روشهای تشخیصی مکمل، مراجعه بیمار به بهترین مرکز الاستوگرافی کبد در تهران برای بررسی میزان الاستیسیته بافت کبد است. برای مشاوره رایگان و دریافت وقت برای انجام الاستوگرافی با شماره زیر تماس بگیرید.
بافتهای بدن واندام ها به صورت طبیعی خاصیت ارتجاعی و کشسانی دارندتودههای سرطانی، خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهند و حالت سخت به خود میگیرند. در صورتی که کبد یا دیگر اندام ها سخت تر از حد معمول باشند، پزشک ممکن است به بیماری هایی نظیر فیبروز یا استئاتوز فکر کند.
2 .کاربرد الاستوگرافی تیروئید
تمایز بین تودههای سرطانی و ندولهای تیروئید یکی از کاربردهای الاستوگرافی در معاینات تیروئید است. نودلهای بدخیم و سرطانی سفت تر از نودلهای طبیعی و سالم هستند . تشخیص درست نودلهای سالم از سرطانی از اعمال جراحی و بیوپسی غیر ضروری جلوگیری میکند.
همچنین در روند درمان بیماریهای تیروئید از این روش برای نظارت بر تغییرات نودل ها و پیشگیری از سایراختلالات در طول دوره درمان استفاده میشود.
نحوه انجام الاستوگرافی تیروئید به این صورت است که ابتدا یک سونوگرافی معمولی برای به تصویر کشیدن غده تیروئید و نودل ها در حالت عادی گرفته میشود.
سپس با استفاده از مبدلهای اولتراسوند امواج مکانیکی به داخل بافت فرستاده میشود و سرعت حرکت امواج اندازه گیری میشود. سرعتهای بالاتر میتواند نشان دهنده سفتی بافت و وجود سرطان باشد.
3. کاربرد الاستوگرافی سینه
سونوگرافی و ماموگرافی از روشهای متداول برای تشخیص نوع تودههای سینه استفاده میشود اما محدودیت هایی را به همراه دارند. برای مثال در سینههای متراکمتر از معمول، امکان اشتباه ماموگرافی بالا است و از این روش برای تشخیص مکمل استفاده میشود.
الاستوگرافی سینه خواص مکانیکی بافت پستان، به ویژه سفتی یا کشسانی آن را ارزیابی میکند. این تکنیک اغلب همراه با روشهای سنتی تصویربرداری مانند سونوگرافی یا ماموگرافی برای دقت بیشتر در ضایعات پستان استفاده میشود.
این نوع تصویربرداری تغییر شکل بافت را در واکنش به نیروی مکانیکی اعمال شده اندازه گیری میکند. در الاستوگرافی سینه، از امواج اولتراسوند برای ارزیابی میزان تغییر شکل ضایعه یا بافت اطراف در هنگام اعمال فشار استفاده میشود. سپس دادههای به دست آمده را میتوان برای تولید الاستوگرام تجزیه و تحلیل کرد که به صورت بصری سفتی بافت را نشان میدهد. به طور کلی، بافتهای نرمتر به رنگهای مختلف (اغلب آبی) ظاهر میشوند، در حالی که بافتهای سفتتر در بقیه (اغلب قرمز یا زرد) ظاهر میشوند.
دلایل نیاز به الاستوگرافی سینه ؟
الاستوگرافی که یک روش مکمل تشخیصی در کنار سونوگرافی است، کاملا بی خطر بوده و از هیچ اشعه ای در آن استفاده نمی شود. در این روش، نتیجه به سرعت ارزیابی میشود و دقت تشخیص بسیار افزایش مییابد.
الاستوگرافی سینه در موارد مختلفی انجام میشود، از جمله:
1. تشخیص نوع ضایعات پستان: این نوع روش مکمل تشخیصی به تمایز بین ضایعات خوش خیم و بدخیم کمک میکند. تومورهای بدخیم اغلب سفتی بیشتری نسبت به تومورهای خوش خیم نشان میدهند.
2. راهنمای روشهای بیوپسی: هنگامی که یک ضایعه مشکوک شناسایی میشود، الاستوگرافی میتواند به تعیین مناسب ترین ناحیه برای بیوپسی کمک کند، به خصوص اگر ضایعات متعدد وجود داشته باشد.
3. نظارت بر واکنشهای درمانی: برای بیمارانی که تحت درمان سرطان سینه قرار میگیرند، میتوان از الاستوگرافی برای نظارت بر تغییرات سفتی تومور در طول دوره درمان استفاده کرد و به ارزیابی اثربخشی درمان کمک کرد.
4. تکمیل ماموگرافی و سونوگرافی: در مواردی که نتایج ماموگرافی یا سونوگرافی قطعی نیست، الاستوگرافی میتواند اطلاعات بیشتری را برای کمک به تشخیص ارائه دهد.
5. پیشگیری در موارد در معرض خطر: در زنان با خطر بالای سرطان سینه، الاستوگرافی میتواند بخشی از یک استراتژی غربالگری جامع باشد.
بهترین مرکز الاستوگرافی در تهران
این روش تصویربرداری در مراکز رادیولوژی، همراه با دستگاههای سونوگرافی و ام آر آی انجام میشود. مراکز تصویربرداری پزشکی، تجهیزات الاستوگرافی را در اختیار دارند و این خدمات را به مراجعان خود ارائه میدهند.
اما برای انتخاب بهترین مرکز الاستوگرافی تهران، لازم است در انتخاب پزشک نیز دقیق باشید. به یاد داشته باشید تشخیص درست و دقیق بیماری، نوع و میزان ضایعات علاوه بر تجهیزات و امکانات، نیازمند مهارت و تجربه پزشک است.
با یک سرچ کوتاه متوجه خواهید شد که سونوگرافی دکتر شاکری، بهترین مرکز سونوگرافی تهران است که این خدمات را ارائه میکند. بررسی میزان رضایتمندی مراجعان این مسئله را برای شما کاملا روشن میکند.
مهارت پزشک در انجام درست الاستوگرافی و تجزیه و تحلیل آن تاثیر بسزایی در اعتبار نتیجه دارد. پزشک با مهارت و تجربه خود عمق درست فرکانس و نوع مبدل را انتخاب میکند. همچنین هنگام بررسی نتایج به دست آمده، پزشک با مقایسه نتایج به دست آمده با مقادیر نرمال، بافتهای عادی و بافتهای سرطانی را تشخیص میدهد. معاینه دقیق بالینی بیمار و ارزیابی عوامل تاثیر گذار مانند وجود چربی ها و التهابات میتواند در نتیجه موثر باشد. درپایان آرزوی سلامتی و بهبودی برای شما خواننده گرامی داریم.